Doorzoek de website


Contact

Plaats maar een berichtje in het gastenboek

E-mail: luc@origineel.fm

Bij voorbaat dank

15-08-2013 18:57

Iedereen voelt het. Iedereen weet het. Iedereen ziet er tegen op. Aanstaande maandag begint het weer. De wekkers gaan weer 's ochtends vroeg af. Vervloekingen klinken. Iedereen gaat tweeten dat ze aan vakantie toe zijn. En niemand lacht. Na 8 weken van vreugde en vrijheid en feest keren we terug naar de realiteit. Naar de echte wereld. Terug naar die plek waar niemand voor zijn plezier naar toe gaat. Niemand graag zijn wekker voor zet. Niemand zich op zijn gemak voelt. We gaan terug naar school.

Tenminste zo wordt het genoemd. School. Ik persoonlijk denk dat "Hell" eerder op zijn plaats zou zijn. Maar die naam hebben ze meer dan 2000 jaar terug al aan een plek gegeven. "Hell 2.0" was ook geen optie dus werd er uiteindelijk maar voor school gekozen. School dus. Die plek die vol zit met wezens. Wezens die op een boze toon bevelen bulderen. Wezens die blijkbaar niets om hun uiterlijk geven. Wezens die soms in een heel andere taal spreken. Wezens die uit hun mond stinken naar smerige goedkope koffie. Die koffie met die licht bruine kleur. Alsof ze die koffie maken in de wasbak van het CKV lokaal. Wezens die zichzelf docenten noemen.

En dan denk je het natuurlijk gehad te hebben met die docenten maar zij zijn niet het enige irritante volkje wat er rond loopt. De brugklassers. De nieuwelingen. De brugpiepers. De brugsmurfen. Hoe je ze ook noemt. Je kent ze. Ze zijn altijd te enthousiast over van alles en nog wat. "Wow! Ze hebben hier wel 5 trappen!". "Nee ze hebben er 6 kijk maar!". "Ik heb m'n huiswerk niet gemaakt ik ben zo stoer nu. Komt vast omdat ik swag heb". Swag???

Ja swag ja! Dat soort persoontjes lopen er ook nog rond. Als je stoer loopt of je pet wijst altijd richting Mekka dan heb je swag. Swag is dus een compliment. Maar het is het meest irritante compliment aller tijden. Als je geen swag hebt ben je niets. "Een solicitatie gesprek? Oh ik ga gewoon in m'n Beertje Paddington ondergoed want ik heb swag. Ze nemen me heus wel aan." Wat deze jonge mini Justin Biebers eigenlijk niet weten is dat SWAG vroeger werd gebruikt door homo's. Als een jongen een leuke date had gehad met een andere jongen dan was het SWAG. Want swag betekent namenlijk Secretly We Are Gay. En als je dat weet klinkt het echt nog drie keer zo stom als dat het daarvoor al klonk.  

Dus docenten: Koop goede koffie en doe wat aan je kapsel.
Dus brugklassers, piepers, smurfen en wat dan ook: Het zijn maar trappen!
Dus swaggerboys: Kappen met je swag en doe normaal.

En zorg er met z'n alle een beetje voor dat ik geen zelfmoordneigingen krijg van dit schooljaar. Jullie zijn verschrikkelijk :)

Bij voorbaat dank!