Doorzoek de website


Contact

Plaats maar een berichtje in het gastenboek

E-mail: luc@origineel.fm

Een ranja en drie cassis alstublieft!

10-11-2013 17:00

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de meeste cafés en discotheken na de jaarwisseling geen 16 en 17 jarige meer toelaten. Natuurlijk ook geen 15 jarige en alles wat daaronder zit maar dat is logisch. Als je na de jaarwisseling nog geen 18 bent mag je de meeste cafés en discotheken niet meer in. Dit omdat de bazen van deze vrolijke plaatsen bang zijn dat de jonkies naar de alcohol gaan grijpen waardoor het desbetreffende café een boete krijgt. Na 3 boetes moet je de tent sluiten en daar zit geen enkele kroegbaas op te wachten, zeker niet in deze tijd. 

Aan de ene kant snap ik die alcoholwet best. Niemand heeft zin in meisjes die zoveel drinken dat ze elke puistige puber aanzien voor Brad Pitt waar ze vervolgens dan zoveel speeksel mee uitwisselen zodat hun tong wel 13 centimeter langer wordt. Daarna schuren ze nog even lekker met hun achterste tegen zijn vale, met bier bevlekte spijkerbroek waardoor hij dan weer dingen gaat fantaseren die toch nooit gaan gebeuren. Wanneer onze "Brad Pitt" daar achter komt gaat hij, en hij niet alleen, zoveel drinken dat hij 2 uur later buiten bewustzijn in zijn eigen kots op straat ligt. Wat alcohol wel niet allemaal met je doet, heh?

Nou is dit allemaal misschien een beetje te overdreven maar het is wel hoe de meeste mensen er tegen aankijken. "We zijn te jong voor alcohol" is iets waar we het zelf niet echt mee eens zijn. Waarom zouden we het nu nog wel mogen maar zometeen niet meer? Hebben we nu nog genoeg hersencellen om ons niet in een coma te zuipen maar hebben we over 2 maanden zoveel gedronken dat al die hersencellen weg zijn? Of is 2014 het jaar waarin we ons ineens allemaal volwassen gaan gedragen? Want in dat geval hoef je die alcoholwet niet te verhogen, als volwassenen mag je namelijk wel drinken. Die hele wet gaat trouwens niet helpen, er zijn toch altijd wel manieren om aan alcohol te komen. Dat stop je niet één twee drie. Die gedachte had ik al een half jaar geleden toen dat bekend werd. De gedachte die ik nu heb is ook niet bepaald rooskleurig.

Omdat je de minderjarigen gaat weren uit cafés en discotheken gaan die juist "hangen". Op sommige plekken staat een container waar dan jongeren in kunnen gaan hangen. Omdat dat dus de plek gaat worden waar alle jongeren heen gaan loop je al snel tegen een paar problemen aan. Ten eerste heb je geen enkele controle meer over hoeveel er wel niet gedronken gaat worden en loopt het alleen maar meer uit de hand als het gaat om comazuipen. Daarbij past ook niet iedereen in zo'n container of op zo'n hangplek. Er zal gevochten gaan worden om wie er mag chillen en wie er maar op moet donderen. Mensen die gedronken hebben zijn niet zo helder meer en denken niet meer echt normaal na. Er zullen dus messen getrokken worden, klappen gaan worden uitgedeeld en de kogels vliegen je om de oren. Het zal een broeiplaats worden voor kleine Badr Hari's. Gangstergroepen zullen ontstaan en daar zal dan weer de Maffia uit voor komen. Tot overmaat van ramp zal uit die Maffia een nieuwe alleenheerser komen die de oorlog verklaart aan elk land. We zullen die oorlog hopeloos verliezen en uiteindelijk zal heel ons nederige landje verwoest zijn. 

Maar goed die wet zullen ze toch niet meer intrekken dus ik neem er nog maar eentje. Nu kan het nog.