Doorzoek de website


Contact

Plaats maar een berichtje in het gastenboek

E-mail: luc@origineel.fm

En ook dat mensen is, blijkbaar, nieuws.

24-08-2013 21:23

De afgelopen tijd merk ik steeds meer hoe belangrijk nieuws is. Als je het nieuws volgt dan ben je bij, kun je meepraten en gaat het op school veel makkelijker. Het is tegenwoordig ook zo makkelijk, het nieuws volgen. Je hebt internet met natuurlijk twitter en facebook maar ook allerlei nieuws apps. Je hebt tv met Nederlands nieuws, BBC, CNN en talkshows over alles en nog wat. Natuurlijk is is er ook nog de radio en krant. En natuurlijk heb je nog die ene irritante nieuwsbron. We kennen allemaal die ene persoon die altijd alles als eerste weet en dan ook maar zo graag wil laten weten dat hij het ook echt weet. Vreselijk, maar goed je bent wel meteen op de hoogte. Er zijn dus allerlei manieren om aan je dagelijkse portie nieuws te komen. Maar wat is nieuws nou eigenlijk? Wat is nou nieuws en wat is geen nieuws?

De meeste mensen zullen zeggen dat nieuws belangrijk zal moeten zijn. Iets wat er echt toe doet. De wereldeconomie is vrij belangrijk op dit moment. Hoe het er aan toe gaat in het Midden Oosten ook. Natuurlijk, het overlijden van prins Friso dat is ook nieuws. Dingen die er toe doen. Dingen die je hoort te weten, die je moet weten omdat je gewoon moet weten hoe het er in de wereld aan toe gaat. Vind ik tenminste.

Ik zat vanavond aan de keukentafel, een bakje Ben & Jerry voor mijn neus (Cookie Dough en Brownie, jawel) en op de achtergrond een schreeuwende dikke maar toch zo'n goede Meat Loaf. Etende en luisterende zat ik achter de laptop een beetje te kijken op NU.nl. Gewoon, om op de hoogte te blijven van het nieuws. Ik las een artikel over de vele slachtoffers van het zenuwgas in Syrië, daarna één over de toestand van Mandela en ook nog een recensie over een nieuw boek. Een boek over voetballers en hun vaders. Het kreeg een 8. Tot zover de onderwerpen die je een beetje moet checken. Toen kwam ik een heel ander artikel tegen.

Een artikel wat duidelijk niet hoort tot de categorie "nieuws". De kop luidde  "Man wil Ludo Sanders-tatoeage op zijn rug". De eerste vraag is natuurlijk: wie is in godsnaam Ludo Sanders? Even het artikel lezen en je weet dat Ludo Sanders een personage uit GTST is. Ludo Sanders wordt gespeeld door Erik Vogel. Erik speelde al in GTST 4 Pausen geleden, koningin Wilhemina zat nog op de troon en Mozes had net 4 maanden daarvoor de Rode Zee gespleten. Die man gaat dus al lang mee maar in al die jaren heeft nog nooit iemand gezegd van hem een tatoeage te willen, tot afgelopen week. 

Meneer Erik Vogel werd zelfs gevraagd om model te staan voor de tatoeage, maar ondanks dat hij al zijn hele leven op de set staat tussen huilende meisjes en mannen die overal een drama van maken heeft hij toch zijn gezond verstand kunnen gebruiken en heeft besloten geen model te gaan staan. 

En ook dat mensen is, blijkbaar, nieuws.