Doorzoek de website


Contact

Plaats maar een berichtje in het gastenboek

E-mail: luc@origineel.fm

Hij ziet er altijd goed uit!

19-08-2013 21:34

Afgelopen vakantie heb ik verdacht veel films met George Clooney gezien. Niet expres, het gebeurde gewoon. En doordat ik zoveel George voorbij heb zien komen is het me nu pas duidelijk waarom vrouwen die in hun midlife crisis zitten hem zo geweldig vinden. Want die man ziet er echt goed uit. Nee dit wordt geen homo erotische blog. Het is gewoon het mannenlijk streven om later ook zo te worden, als George Clooney. En het knappe aan hem is is dat in welke situatie je hem ook plaatst, hij ziet er altijd goed uit.

Neem bijvoorbeeld de eerste film die ik zag, "The Descendants". George Clooney speelt de hoofdrol van een rijke Hawaiiaanse advocaat. Hij besteed meer aandacht aan zijn werk dan aan zijn familie en eigenlijk heeft zijn vrouw alle touwtjes in handen. Na een bootongeluk komt zijn vrouw in een coma en daar zal ze ook nooit meer uit ontwaken. Nu moet Matt King (George Clooney) voor zijn twee dochters gaan zorgen. Als dan zijn oudste dochter verteld dat haar moeder vreemd ging zonder dat hij het door had weet Matt het allemaal even niet meer. Vervolgens gaan ze die man zoeken en hem een terechte klap in zijn gezicht geven, terwijl tussendoor meerdere verhaallijnen spelen en uiteindelijk komt het allemaal goed. Bizar verhaal! Maar daar gaat het niet om. Want ondanks alle ellende en het harde werken blijft onze vriend George er met zijn ongeschoren hoofd, gekleed in Hawaiiaanse polo's en op Aldi slippers er toch goed uit zien! Hoe doet hij dat toch?

Tweede voorbeeld. Clooney werkt nu in New York voor een groot advocatenkantoor. Hij is een fixer waarbij hij er voor zorgt dat cliënten niet nog verder in de problemen komen en deze met raad en daad bij staat. Wanneer een collega (één van de beste advocaten van het bureau) zijn pilletjes niet neemt en helemaal doordraait waardoor hij zich vervolgens uitkleed voor een draaiende camera in het bijzijn van zijn cliënten, moet Michael Clayton (wie anders dan George Clooney) zijn geflipte collega weer op weg helpen. Michael ontdekt echter dat zijn collega iets groots op het spoor was. Vervolgens wordt die collega wel vermoord. Iedereen denkt dat het zelfmoord is behavle onze good looking George. Hij gaat op onderzoek uit en wordt ook bijna zelf vermoord. Uiteindelijk zorgt Michael ervoor dat de onaardige mensen worden opgepakt. Bizar verhaal! Maar ondanks dat George Clooney achterna gezeten wordt door huurmoordenaars, zijn auto ontploft en hij (weer) ongeschoren in een weiland met drie paarden staat terwijl je zijn hete adem in de koude lucht ziet verdwijnen, ziet hij er goed uit! Zijn kleding klopt. Alles zit recht en past precies. Nergens een vlekje te bekennen. Mama Clooney draait vast veel wasjes voor zoonlief George.

Nog een voorbeeldje? Waarom niet? We hebben Matt en Michael  al gehad, nu hebben we Ryan. Ryan Bingham. En hij ontslaat mensen. Dat is zijn baan. En dat is het enige wat hij doet. Bedrijven die bazen hebben zonder ballen en dus hun eigen personeel niet durven te ontslaan huren het bedrijf waar Ryan werkt in. Dan komt Ryan en die ontslaat dan mensen. Lekker deprimerend werk. Voor dit werk reist hij heel Amerika door. Van de ene staat naar de andere, vliegend. Hij is meer in de lucht dan thuis in zijn saaie lelijke appartementje. Op één van zijn reizen komt hij een vrouw tegen, en dat is eigenlijk nooit goed nieuws, een vrouw die ook heel veel op reis is. Die vrouw doet wat elke vrouw zou doen als ze met George Clooney in een hotel lobby op een vliegveld zou zitten, ze versiert hem. Natuurlijk is er vervolgens wilde seks in de hotelkamer. Ryan raakt onder de indruk van deze vrouw en wil haar vaker zien. Dat gebeurt dan ook. Elke keer als hun wegen elkaar kruisen spreken ze af en eindigen ze in een hotelkamer. Tegelijkertijd wordt hij er door zijn familie van beschuldigd dat hij niets aan het familiecontact doet. Hij bestaat eigenlijk al niet meer voor ze. Dan gaat zijn zus trouwen en is hij genoodzaakt weer eens op bezoek te komen. Na de bruiloft gaat Ryan bedenken of hij zich ook niet eens moet nestelen. De vrouw die in zijn leven is gekomen is misschien wel de vrouw die hij nooit meer uit zijn leven wil hebben. Hij besluit haar op te zoeken om er vervolgens pijnlijk achter te komen dat ze een gezin heeft. Arme Ryan. Dan maar zijn oude levendje weer oppakken en terug dat vliegtuig in. Bizar verhaal! Maar dat is helemaal niet boeiend want ondanks dat hij keihard wordt belazerd door een vrouw, ondanks dat hij elke keer dat smerige vliegtuigvoer moet eten, ondanks die irritante stemmen van die stewardessen elke keer weer, hij blijft knap! Hoe doet hij dat toch?

Dus of hij nou een Hawaiiaanse weduwenaar is, een advocaat met huurmoordernaars op z'n hielen, iemand die alleen maar mensen ontslaat of hij staat hele dagen in Nespresso winkels koffie te drinken. George Clooney doet het altijd in stijl. En dan ga ik nu alle drie de Ocean's films kijken en stiekem hopen dat ik er ooit een beetje uit zie als leermeester meneer Clooney.