Doorzoek de website


Contact

Plaats maar een berichtje in het gastenboek

E-mail: luc@origineel.fm

Ze komen er weer aan

04-07-2013 11:48

De zon schijnt, we kopen goedkope slippers en zonnebrandcreme, zoeken net dat ene oude T-shirt dat we zo graag aanwillen deze vakantie en we tellen met z'n allen af naar Zwarte Zaterdag. Ja mensen het is vakantie! Sterker nog, het is zomervakantie! De tijd dat wij Nederlanders massaal weg trekken uit dit koude kikker landje en het zonnige zuiden op zoeken. We gaan niet lekker Nederlands arrogant doen waar we dat normaal altijd doen, nee nu gaan we daar ook de buitenlanders mee lastigvallen. We gaan op terassen zitten schreeuwen, huilen, klagen over hoe slecht het wel niet geregeld is overal en dat wij trotse Nederlanders dat allemaal veel beter kunnen. Tegelijkertijd zuipen we wel al hun bier op, terroriseren we hun zwembaden en liggen we met onze verbrande vette lijven op het strand waardoor die arme Italianen, Spanjaarden en de rest van het zootje delen van ons lichaam zien waar überhaupt de zon nooit schijnt.

En nu hoor ik u gewoon denken:"Maar zo ben ik helemaal niet hoor. Ik ben een nette Hollander die zich aan de regels houdt". Bij deze kan ik u met volle overtuiging mededelen dat u er niet verder naast kan zitten. We zijn allemaal hetzelfde. Ga maar eens op een terras zitten deze vakantie. Bestel een koud biertje (zonder er over te zeiken dat 'ie in Nederland veel lekkerder is) en ga zitten kijken. Dat is trouwens een van de leukste dingen om te doen, mensen kijken. Kijken hoe beter jij bent dan anderen. Mensen betrappen op hun fouten, dat vinden we allemaal geweldig. Daar krijgen wij een beter gevoel van, daar fleuren we van op. Het bevestigt nog maar eens hoe geweldig wij zijn, wij kunnen alles doen en laten en dat laten we graag zien ook. Wij zijn te goed om even dat servetje op te rapen dat we zojuist hebben laten vallen. Wij mogen lekker hard praten, die andere praten dan maar wat zachter. Wachten voor een atractie? Nee toch? Wij zijn gewoon Nederlanders, die mogen altijd als eerste. En dat zul je allemaal zien als je eens gaat zitten, en kijkt. Dan valt het ineens op. Ook u bent zo.

En natuulijk stelen al die charmante Italianen onze meisjes, natuurlijk zijn de Duitsers met al hun kuilen verantwoordelijk voor allerlei overstromingen in de toekomst en natuurlijk gaan we het nooit meer over de WK finale van 2010 hebben. Maar zouden we nou niet eens voor één keertje met z'n alle wat sympathieker kunnen doen daar?

Het is ze zo gegund...